ADET
BOTANİK ÖZELLİĞİ:
2 m”ye kadar boylanabildiği ve kışın yapraklarını dökmediği için bahçelerde süs ve çit bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Bitkinin gövdesi karemsi kesitli ve yeşilken, ikinci yılında odunsulaşır. Baharlı kokusu, aromatik ve acı tadı olan yaprakların alt yüzü açık, üst yüzü koyu yeşil ve tüysüzdür. Mavi tonlu eflatuna çalan rengiyle biberiye çalı formundadır. Mutfaklarda kullanılmakta olan bu bitki endüstriyel ve tıbbi olarak da kullanılmaktadır. akdeniz bölgesinde yetiştirilmeye uygun bir bitkidir.
Bakımı:
Biberiye bitkisi bakımı oldukça kolay bitkidir. Toprağı kurudukça sulaması yapılmalıdır.Çiçeklenme dönemi başaladığında sulama işlemi arttırılmalıdır. Bitki soğuğa dayanıklı değildir. Güneşe ihtiyacı vardır bu yüzden ılıman havayı tercih eder. Yarı gölge de iyi ve uzun bir yaşam sağlar. Kumlu, balçıklı, besin bakımından zengin toprak sever. Saksıda yetiştirilmeye uygun olup balkonda da bakılmaya uygun bitkilerdendir.
Anlamı: Bağlılık ve sadakat olarak anlamlar içermektedir.
KULLANIM ŞEKLİ:
Bitkinizin gelişiminin ilk evrelerinde ya da saksı değişim zamanı gelmişse;
Kök gelişmesi için uygun olan fosfor ağırlıklı gübreleme yapılmalıdır.
Kökünü tamamlamış bir bitkinin yeşil aksamı ve gelişmesinde bir gerileme görülüyorsa azot ağırlıklı gübreleme yapılarak, bitkinin canlılığı arttırılmalı ve fotosentez hızı yükseltilmelidir.
Çiçeklenme döneminde ise, potasyum ağırlıklı gübreleme yapılmalıdır.
Yüksek dozlu gübrelemeden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Miktar ve uygulama; ister yaprak isterse toz gübre kullanıldığında,1gr (1çay kaşığı) gübre, 1 litre suyun içerisinde karıştırılarak sulama suyuyla beraber verilmelidir.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Bilgilendirme sayfamızdan erişebilirsiniz.