Spathiphyllum, direkt güneş ışığında bulundurulmamalıdır. Direkt güneşten temas, aydınlık ortamda daha hızlı ve sağlıklı büyürSpathiphyllum bitkisinin uygun ortam sıcaklığı 10-28 derece arasıdır. Sıcak havalarda bitkinin toprağı sürekli nemli tutulmalıdır. Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. Güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin gölgede kalan kısımlarını belirli aralıklarla değiştirmek gerekir . Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına, çiçeğine ve köklerine zararlıdır. Hava akımlarından kolay etkilenen spati bitkisini bu etkiden korunmalıdır. Spathiphyllum, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Eğer bu dönemde çiçek açmıyorsa çok fazla güneş ışığı almamış demektir. Spati bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.
SULAMA:
Barış Çiçeği, toprak nemini tamamen kaybetmeden bol su ile sulanmalıdır. Yaprakları püskürtme yöntemiyle ara ara sulamak da barış çiçeğinin yaprakları ve çiçekleri için faydalıdır. Çiçeklenmesini istediğiniz bitkinizi yılda 2 defa hem güneşsiz hem de susuz bırakın. (Toprak kurudukça sulayın) böylece Spathiphyllum bitkinin dinlenmiş olacaktır. Dinlendirme dönemleri, ilkbahar çiçekleri solduktan sonra 1 veya 2 ay; sonbahar çiçekleri solunca 1 ay süreyle dinlendirilir. Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir. Yelken Çiçeği bitkisinin toprağı mineral bakımından zengin olmalıdır. Yelken Çiçeği bitkisinin dinlendirme süresi dışında toprağına, mevsim geçişlerinde bir sıvı besin verilmesi bitkinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır. Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir. Yelken Çiçeğinde çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.
Sevdiklerinize zarif ve asil duruşuyla dikkat çeken renkleriyle , hediye vererek yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak için tüm geçerli sebepler bu bitkide yer almaktadı. Saksılardan dışarı doğru sarkan kök uçlarına su püskürtülmesi gelişim için önemlidir. Çiçek açtığı zaman bitki tüm enerjisini çiçeğe verir ve yapraklarında bozulmalarına sebep olmaktadır. Saksı değişimine uygun bir bitkidir. Uygun şartlar sağlanırsa ürün kendini çiçek bitiminden sonra dipten yavru vererek çoğaltır.Kış boyunca direkt güneş, Nisan-Kasım arasında ise filtrelenmiş güneş alması gerekir. Yani güneş tül ardından yapraklara ulaşıp hafifçe ısıtabilmelidir.
Almış olduğunuz salon bitkisi bakımı oldukça kolay olup evlerinize ve ofislerine şıklık katacaktır. Uzun yıllar köşenizde yaşatabileceğiniz bitkilerdendir. Çiçeklenme dönemi evinizdeki ortama ışık açısına ve ısı derecesine göre farklılık gösterebilir. Eğer bitkinizin saksı değişim zamanı geldiğini düşünüyorsanız yumuşak toprak seçimi yapmalısınız . Mevcut olan saksısından biraz daha büyük bir saksıya almalı ve dikim sırasında kökler iyice sıkıştırılmalıdır. Bitkinize vereceğiniz besin ve gübreleri saksı değişim esnasında toprak dikim harcına karıştırabilirsiniz. Sizlere göndermiş olduğumuz hediye 3-6 aylık ithal yavaş salınımlı gübreyi toprağınıza karıştırabilirsiniz.Böylece ihtiyacı olan besin maddesini karşılamış olacaksınız. Dikim işlemi tamamlandıktan sonra toprağın içerisindeki hava tabakalarının kaybolması için can suyu verilmelidir.
Yaz aylarında bitkinin suya olan ihtiyacı artacak ve daha sıklıkla sulama gereği duyulacaktır. Bitkinin sulama ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en az iki kez sulanmalıdır.Kış aylarında ise bitki aşırı soğuklardan korunarak susuz bırakılmamasına özen gösterilerek sulanmalıdır.
Siparişleriniz üretim saksı ile gönderim yapılmaktadır .Dekoratif saksılar görsel amaçlı kullanılmaktadır.
Saksı Hariç Bitki Boyu
40 cm
Saksı Dahil Bitki Boyu
53 cm
Saksı Türü
Yetiştirme Saksısı