FAMİLYA:
Asparagaceae
BOTANİK ÖZELLİKLERİ:
Tırtıklı yaprak yapısı,kolay yetiştirilmesi ve evlerde bakımının kolay olaması nedeniyle çoğu mekanda tercih edilen bir bitkidir. Nemi ve nispeten güneşli ortamları sever. Uygun koşullar sağlandığında boyu 3 metreye kadar ulaşmaktadır. Kuşkonmaz bitkisi bulunduğu ortama ferahlık ve huzur katar, insanın ruhunu dinlendirir. Kuşkonmaz bitkisi genel olarak dayanıklı bir bitkidir fakat aşırı güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Eğer fazla güneşe ışığına maruz kalırsa yaprakları zarar görebilir ve kurumalara sebebiyet verebilir.
Yeteri kadar güneş ışığı almaması durumu da bitkiyi olumsuz etkileyeceğinden filtreli güneş ışığı almasını sağlamak gerekmektedir. Bu bitkinin yeterli besini üretip yapraklarının canlı kalmasını sağlayacaktır. Perde arkasında bulunması yeterli ışığı almasıı sağlayacaktır. Kuşkonmaz bitkisi bulunduğu ortamdaki diğer cisimlerden uzaklaştırılmalı, apraklarının başka bitki ya da nesnelere temasından kaçınılmalıdır.
Kuşkonmaz diğer bitkilerden farklı olarak çiçeğini tomurcuk halinde açar ve tıpkı bir başak görünümüne bürünmektedir. Tıbbi aromatik özelliğe sahip olan Kuşkonmaz, Egzama dahil olmak üzere bir çok deri hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır.
Rizomlu bitkidir, rizomu toprak altındadır. Otsu gövdeye sahiptir, ana gövdede fotosentez yapmak için yaprak şekline dönüşmüş, iğnemsi, tül şeklinde, yan gövdeler vardır. Bunların üzerinde bulunan yapraklar zarımsı pul şeklindedir.
Sarımsı beyaz minik çiçekler açar ve bu çiçekler kırmızı, yuvarlak meyvelere dönüşür.
Canlı ve parlak yaprakları ile hediye edilebilecek dekoratif bitkiler arasındadır.
Eğer bitkinizin saksı değişim zamanı geldiğini düşünüyorsanız, değişim yapacağınız zamanın mutlaka Bahar aylarında olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Saksı değişiminde kullanılacak saksı boyu mevcut saksıdan bir boy daha büyük olmalı ve kullanılacak toprak humusca zengin, yumuşak, geçirgen yapıya sahip olmalıdır. Saksı değişim sırasında bitkinize gübre ve bitki besin takviyesi yapabilir sizlere hediye olarak göndermiş olduğumuz yavaş salınımlı olan 3-6 aylık ithal gübreyi dikim harcına karıştırabilirsiniz. Böylelikle bitkinizin ihtiyacı olan gerekli besin maddesini sağlmış olacaksınız. Dikim işlemi tamamlandıktan sonra toprağın içerisinde oluşan hava tabakalarının kaybolması için can suyu verilmelidir.
SULAMA:
Yaz aylarında bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için günde en az iki kez sulanmalıdır.
Kuşkonmazda çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir. Sulama miktarının artması bitkide olumsuz etkilere sebep olarak, bitki kök ya da gövdesinde çürümelere,sararma ve büzüşmelere neden olmaktadır.
Sulama suyunun kireçsiz olamasına ya da dinlenmiş su ile sulama yapılmasına dikkat edilmelidir. Böylece bitkiniz daha sağlıklı yapraklara ve görünüme sahip olacaktır. Kış aylarında ise sulama miktarı düşürülmeli fakat bitki toprağının kurumasına izin verilmemelidir.
Kuşkonmaz bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 derece altında olmaması gerektiğidir. Bitkiye kış aylarında musluktan alınan soğuk suyu vermek doğru değildir. Verilen su oda sıcaklığında olmalıdır.
SATIŞ ŞEKLİ:
Ürünlerimiz plastik üretim saksısında yetiştirilmektedir. Dekoratif saksılar görsel amaçlı kullanılmaktadır. Siparişleriniz plastik üretim saksılarında gönderilmektedir.
Saksı Hariç Bitki Boyu
15 cm
Saksı Dahil Bitki Boyu
28 cm
Saksı Türü
Yetiştirme Saksısı