Sarı Kadife Çiçeği x 45 adet
(YRME.37.Sx45)
Sepetteki Son Fiyat
Toplam Stok Adedi
:
100
Tagetes erecta
Ürün stoklarımızda kalmamıştır.
Familyası: Asteraceae
Anlamı: Yeniden doğuş
Botanik Özelliği: Amerika ve Meksika’da sıcak kesimlerde doğal olarak bulunur. Yaprakları tek veya almaşıklı dizilmiştir. Çiçek rengi turuncu, sarı, kahverengi – kırmızı ve alaca renkli olabilmektedir. Dikine uzayan bir çiçektir. Ortalama 15 ile 30 cm arası uzayabilmektedir. Kadife bitkisinin hem yaprağı hem de çiçeği keskin kokuludur. Uzun süre çiçekli kalmaktadır. Kadife çiçeği tek yıllık bitkidir. Haziran başından ekim sonuna kadar çiçekli kalır. Her ortamda rahatlıkla yetişebilmektedir. Güneşli yerlerden hoşlanırlar. Sıcağı severler. En sıcak dönemlerde bile güzel görünür. Killi, besin maddece fazla zengin olmayan, çok hafif topraklardan hoşlanır. Toprak orta derecede nemli tutulmalıdır.
En önemli özelliği böcekleri uzak tutmaktadır. Yararlı ve zararlı böcekleri kendine çekme özelliğini kullanarak onları hipnotize eder.
Bakımı oldukça kolay olan bu çiçek güneşi de çok sever. Eğer evde bakmak isterseniz balkonda , sıcak ortamla birlikte güneşi görebileceği yerde bakmalısınız. Diğer bitkilerin aksine güneş ışığına direkt sever.Karanlığı da pek sevmez. Killi, nemli ve hafif toprak tercih etmelisiniz. Fazla suyu sevmeyen kadife çiçeği susuz kaldığında çiçekleri daha geç açar.
Kullanım şekli: Park bahçelerde ve kaya bahçelerin de sıkça kullanılmaktadır. Bakım olarak solmuş çiçeklerini koparmak yeterli olacaktır. Hemen her yerde rahatlıkla büyür. Ancak aşırı karanlık yerlerden uzak tutunuz. Aksi halde çiçekleri küsecektir. Aşırı gübreleme ve sulama boylanmaya sebep olur.
Saksı Hariç Bitki Boyu
8 cm
Saksı Dahil Bitki Boyu
13 cm
Saksı Türü
Yetiştirme Saksısı
Bitkinizin gelişiminin ilk evrelerinde ya da saksı değişim zamanı gelmişse;
Kök gelişmesi için uygun olan fosfor ağırlıklı gübreleme yapılmalıdır.
Kökünü tamamlamış bir bitkinin yeşil aksamı ve gelişmesinde bir gerileme görülüyorsa azot ağırlıklı gübreleme yapılarak, bitkinin canlılığı arttırılmalı ve fotosentez hızı yükseltilmelidir.
Çiçeklenme döneminde ise, potasyum ağırlıklı gübreleme yapılmalıdır.
Yüksek dozlu gübrelemeden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Miktar ve uygulama; ister yaprak isterse toz gübre kullanıldığında,1gr (1çay kaşığı) gübre, 1 litre suyun içerisinde karıştırılarak sulama suyuyla beraber verilmelidir.